Schoolgids 2021-2022

Beste talenten van het Theresialyceum (en ouders en andere gebruikers van deze digitale schoolgids),

Een nieuw schooljaar, altijd weer een nieuw begin. Dat is zo als je nu net bij ons bent binnengekomen en dat is ook zo als je je al langere tijd Theresiaan mag noemen. Op het moment dat ik dit schrijf hoor ik de school letterlijk bruisen. Leerlingen en collega’s beginnen vol goede moed en zin aan het nieuwe schooljaar. Een jaar waarin het Theresialyceum haar 95-jarig bestaan viert. Weliswaar niet zo’n groot feest als we over vijf jaar in het verschiet hebben, maar wel een beetje feestelijker dan anders. Een jaar waarvan we allemaal van harte hopen dat het weer een beetje ‘normaal’ zal verlopen, wat dat ook moge betekenen. Een jaar waarin we dat kunnen doen, wat we graag doen; met elkaar aan het werk, hier op school en in de klas. Thuis op Theresia!

Samen gaan we aan de slag met ons, zoals we het in ons schoolplan hebben omschreven, ‘oneigentijds’ onderwijs. We weten immers niet precies wat de toekomst van ons gaat vragen. Jullie worden nu opgeleid voor beroepen waar we het bestaan nog niet van kunnen vermoeden. Het is dus van belang dat we met elkaar durven te dromen en te doen. Met een goede balans tussen prestaties en welbevinden. Je hebt al bewezen dat je talent hebt om te leren en we gaan er samen voor zorgen dat je je leervermogens maximaal benut en zo snel mogelijk met het juiste diploma naar het vervolgonderwijs kunt. Met jou aan het roer. Jij zult het immers allemaal moeten gaan doen. Je ouders en docenten zijn er om je, daar waar het kan of moet, te helpen en te begeleiden op je weg naar een diploma en een vervolgopleiding. En uiteindelijk is het aan jou!

Deze schoolgids bevat praktische informatie die de weg die je kunt gaan moet ondersteunen. Het is een naslagwerk dat wij op onze website plaatsen en daarmee voor iedereen binnen handbereik is.

Ik daag je uit om het heft in handen te nemen en te laten zien wat je waard bent. En dat is veel!

F.G.A. (Cisca) Zweers-van Toer, MEL

rector

-onderdeel schoolgids 21/22-

;dfj;df;akdj;fajd;fkj;d