Aanmelden | toelating

Aanmelding en toelating

Aanmelding van brugklasleerlingen op onze school kan op de volgende manier:
Dinsdag 12 maart van 15.00-17.00 uur en van 19.00-21.00 uur  (achternaam begint met één van de letters A t/m K);
Donderdag 14 maart van 15.00-17.00 uur en van 19.00-21.00 uur (achternaam begint met één van de letters L t/m Z).

Toelating
De toelatingscriteria van onze school zijn hetzelfde als de toelatingscriteria voor de andere middelbare scholen in Tilburg en daar omheen. Iedereen die aan de voorwaarden voldoet kan worden aangenomen.

Loting
Het maximaal aantal aan te nemen leerlingen voor schooljaar 2019-2020 is vastgesteld op 260, waarbij 10% van de plaatsen gereserveerd wordt voor geïndiceerde hoogbegaafden. Wanneer meer leerlingen zich aanmelden, zal via loting bepaald worden welke leerlingen worden aangenomen. De keuze voor een lotingsprocedure heeft vooral te maken met de capaciteit van ons gebouw. Op basis van het gemiddeld aantal aanmeldingen de afgelopen jaren denken we echter dat de kans dat er geloot moet worden vrij klein is.

Meer informatie over de lotingsprocedure volgt z.s.m.

Meebrengen
Wat moet u meebrengen om de inschrijving zo goed en compleet mogelijk te laten verlopen?

• Het ingevulde aanmeldingsformulier. We vragen u ons digitale aanmeldingsformulier – klik hier (volgt t.z.t.) – in te vullen, thuis te printen en te ondertekenen (gebruik een andere browser dan Firefox).
  • KOPIE van paspoort, identiteitsbewijs (voor en achterzijde) of uittreksel basisadministratie persoonsgegevens waarvan de juiste persoonsgegevens van de leerling kunnen worden overgenomen. Hierop staan de volledige naam van de leerling (voornamen en achternaam) en het burgerservicenummer vermeld.
  • Burgerservicenummer: dit nummer heeft u van de belastingdienst ontvangen (staat ook op identiteitskaart of paspoort van de leerling).
  • Origineel adviesformulier basisschool.
  • Originele brief basisschool met unieke code voor Digitaal Overdrachtsdossier (dit geldt niet voor de basisscholen uit Gilze, Rijen, Hulten).
  • Indien aanwezig: uitslag psychologisch onderzoek of intelligentietest.
  • Indien een leerling extra ondersteuning nodig heeft: alle gegevens meebrengen (bijv. testen, rapporten).
  • Indien een leerling instroomt in een ander leerjaar dan brugklas 1: een pasfoto

Nog vragen? Neem dan contact op met de administratie van de school via 013-467 3738 of administratiegroep@theresialyceum.nl

Aanmelding instroomleerlingen leerjaar 2 t/m 6

Instroomleerlingen – brugjaar 2 en 3, instroom havo en vwo – kunnen zich ook inschrijven op dinsdag 6 en donderdag 8 maart op bovengenoemde tijden.

We vragen instroomleerlingen het volgende mee te brengen:

• Het (ingevulde) aanmeldingsformulier instroomleerlingen; download hier (volgt t.z.t.).
  • Een kopie van de meest recente rapporten/PTA-cijfers
  • Een pasfoto

Klik hier voor algemene informatie over instroom havo voor 4 vmbo-t leerlingen: