Beste brugklasser!

Je bent het nog niet, maar het duurt niet lang meer of je mag jezelf brugklasser noemen. Voordat het zover is sta je voor een belangrijke keuze: welke school gaat het worden? Een nieuwe school kiezen is spannend en ook moeilijk. We hopen dat we jou zo enthousiast kunnen maken voor onze school dat ook jij volgend jaar Theresiaan wilt worden.

Je kunt op het Theresialyceum de richtingen havo, atheneum of gymnasium volgen. Om je aan te melden op onze school heb je minimaal een havo-advies van jouw basisschool nodig. Je hoeft dan niet meteen een richting te kiezen, dat gebeurt pas in de derde klas. Je hebt dus tijd genoeg om rustig te ontdekken wat je wilt en wat je kunt.

De toelatingscriteria van onze school zijn hetzelfde als de toelatingscriteria voor de andere middelbare scholen in Tilburg en daar omheen. Iedereen die aan de voorwaarden voldoet kan worden aangenomen. Zijn er meer dan 260 leerlingen die zich aanmelden, dan gaan we via loting bepalen welke leerlingen worden aangenomen. We reserveren daarbij een aantal plaatsen voor hoogbegaafde leerlingen. Maar de kans dat loting nodig is, is niet zo groot.

Er verandert veel als je naar de middelbare school gaat en met vrienden in de buurt voel je je vaak sneller thuis. Als je je bij ons aanmeldt mag je opgeven bij wie je in de klas wilt zitten, zodat je bijvoorbeeld samen naar school kunt fietsen.

Op deze website vind je veel informatie over onze school, maar het is natuurlijk leuker om eens echt te komen kijken. Meld je bijvoorbeeld aan voor een van onze meeloopmiddagen en bezoek onze open avond.  Wil je weten hoe onze huidige brugklassers hun eerste jaar bij ons beleven; klik dan hier.

Wil je samen met je ouders de school echt in werking zien? Vraag dan een persoonlijke rondleiding aan.