Profiel

Het Theresialyceum is een school met een rijke traditie en toekomst. Onze school is in 1926 opgericht als meisjesschool (mms en gymnasium). Op dit moment volgen meer dan 1200 leerlingen bij ons voortgezet onderwijs bestaande uit havo, atheneum en gymnasium. We bieden onze leerlingen een hoopvol perspectief, waarbij we hen helpen het leven als zinvol te ervaren en hun leren om samen met anderen te leven vanuit het hart, hoofd en handen.

WAAR STAAN WE VOOR

Thuis op Theresia

Op onze school voelt iedereen zich welkom. Je wordt er gezien, mag zijn wie je bent en krijgt er de ruimte om te groeien. Je wordt regelmatig uitgedaagd om keuzes te maken: waarvan wil jij meer weten en waarin wil jij uitblinken? Niet alleen kennis en vaardigheden, maar ook persoonlijke ontwikkeling en burgerschapsvorming staan centraal. We werken samen aan een toekomst om trots op te zijn. En daar zijn we trots op.

 

WAAR GAAN WE VOOR

Ons onderwijs stimuleert de leerling om zijn leven op een volwassen manier te leiden en om zichzelf tegen te komen. Hierbij gaan we uit van de drie doeldomeinen van Gert Biesta: kwalificatie, socialisatie en subjectificatie. Met enthousiasme en passie staan wij voor de klas. We zorgen voor kennisontwikkeling met ruimte voor speelsheid, persoonlijke vorming en de ontwikkeling van creativiteit. Leren doen we samen in een voor iedereen veilige en prettige leefomgeving.

 

Tip:  
www.schoolkompas.nl
  voor uitgebreide gegevens over onze school.

 

 

 Popup livestream