Huiswerkbegeleiding | bijles

SST…. Samen Studeren op het Theresia

Voor alle leerlingen is er gelegenheid om te studeren met begeleiding. Dit vindt plaats in de rustige setting van het Open Leercentrum. In deze prikkelarme omgeving krijgt de leerling hulp bij het maken van een haalbare, realistische planning en het gebruikt van de agenda. De begeleiders zien erop toe dat de leerling aan het werk blijft. 

 Er kan middels onderstaand digitaal formulier ingeschreven worden op: 

Maandag en/of woensdag en/of donderdag het 8e en 9e uur. 

Zolang het onderwijs in een hybridevorm wordt gegeven, wordt SST ook als zodanig aangeboden: 

  • Fysiek: De dagen dat uw kind op school is, vindt SST plaatst in de normale vorm: het 8e en 9e uur in het Open Leercentrum. 
  • Online: De dagen dat uw kind online onderwijs volgt, verwachten we bij aanvang (rond 15u15) een foto van de agenda zodat we kunnen controleren welk huiswerk die middag gemaakt/geleerd wordt. Vervolgens gaat uw kind zelfstandig aan het werk. Het 9e uur (van 16u00 tot 16u50) moet uw kind online zijn voor een kort gesprek met de begeleider. De begeleider belt uw kind via Teams. 

 Per middagsessie rekenen we hiervoor € 2,00. Dit tarief maakt het kostendekkend, we hebben geen winstoogmerk. In verband met sporttraining, muziekles etc. is het natuurlijk ook mogelijk om maar voor een deel van het aanbod te opteren. Verder kunnen de leerlingen gebruik maken van alle faciliteiten die het OLC biedt. De aanwezigheid wordt geregistreerd en ouders krijgen bericht bij afwezigheid. 

Voor aanmeldingen of vragen kunt u mailen naar tl-sst@theresialyceum.nl  

SST… Extra

Als een leerling behoefte heeft aan extra ondersteuning voor een of meer vakken, dan bestaat de mogelijkheid voor (betaalde) bijlessen door een geschikte medeleerling, een zogenaamde tutor. Via onderstaand formulier kan dit worden aangevraagd.

Na ontvangst van de aanvraag, kijkt de school of er een match gemaakt kan worden tussen vraag en aanbod en brengt, als dit het geval is, leerling en tutor met elkaar in contact. Samen wordt dan gekeken naar een geschikt moment voor de bijles en of hiervoor eventueel een ruimte in de school beschikbaar is.

De kosten van een uur bijles bedragen 5,00 euro. Betaling vindt plaats zonder tussenkomst van de school en wordt rechtstreeks tussen leerling en tutor afgehandeld.

ouderbrief 19/20

Aanmelden SST Extra

  • Kies een of meer vakken.

Top Tutors

TopTutors is een bureau dat bijlessen verzorgt. Deze bijlessen worden gegeven door oud-leerlingen van het
Theresialyceum. De bijlessen vinden plaats op een externe locatie dan wel op maandag/woensdag/donderdagen het 8e en/of 9e uur op school.  De kosten zijn € 17,50 per uur.

  • Voor meer algemene informatie en inschrijven voor bijles zie www.toptutors.nl
  • Voor verdere vragen kunnen ouders/leerlingen terecht bij de lokale coördinator (Managing Tutor) van het Theresialyceum, mw. Evy Ligtvoet via e-mail: evyligtvoet@toptutors.nl 

 Popup livestream