Debatclub Dicendo Discimus naar NK Debatteren voor Scholieren

Giro d’Itala 2017
1 januari 2018
Uitwisseling Music and Language in Denemarken
20 februari 2018

Debatclub Dicendo Discimus naar NK Debatteren voor Scholieren

Ze hebben er keihard voor gewerkt, ze hebben er vurig op gehoopt en het is ze gelukt! Julia van Iersel, Mathijs Bergman, Dennis Brink, Iza Wilbrink en Imme Verschuren van onze debatclub Dicendo Discimus hebben zich vrijdag 01 december in Haarlem weten te plaatsen voor de finale van het NK Debatteren voor Scholieren! “Nou, chapeau!”

Een dosis doorzettingsvermogen, oefening, heel veel oefening en vóór alles sámen heel veel lol beleven aan het debatteren over de meest uiteenlopende thema’s, baren de kunst van het spreken! Het leverde Julia van Iersel een 18e plaats op als beste individuele spreker van de maar liefst 195 deelnemende scholieren aan de derde voorronde vrijdag jl. “Nou, chapeau!”

Met talent alleen komt een begiftigd mens er niet. Talent dient, verbaal dan wel non-verbaal, te worden uitgedaagd en aangevuurd. Julia, Mathijs, Dennis, Iza en Imme hebben zich niet alleen ondergedompeld in palmolie, de invloed van reclame voor alcohol ad fundum uitgezocht en hun hele ziel en zaligheid gelegd in het wel en wee van asielzoekers. Samen met de overige leden van de debatclub hebben zij elkaar ook tot finalehoogte opgezweept. Daarom zeggen wij in navolging van Buma tegen hen: driewerf chapeau!

sbo
sbo

 Popup livestream